Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Служители на МВР в Ловеч и Русе разкриха кражба на ферма за добиване на криптовалута

Публикация 30 Apr, 2018 / akcent.bg

По случая са привлечени като обвиняеми 51-годишен мъж от гр. Мартен и 35-годишен от Русе

   Подробности за действията по разследването, проведени под ръководството на Районна прокуратура –Троян, са съобщени днес на брифинг от директора на ОДМВР – Ловеч старши комисар Милен Маринов.

   Във връзка с кражбата на 23 компютърни конфигурации за криптовалута, извършена на 23 февруари в с. Черни Осъм, са задържани двама мъже. Сигнал за престъплението подал собственикът на фермата - българин, който живее във Великобритания, след като онлайн връзката със сървърите, разположени в селото, прекъснала.

   Според изнесената от старши комисар Милен Маринов информация, в хода на процесуално-следствените действия, продължили около два месеца и финализирани на 25 април, полицаи от Троян са установили, че отнетата техника е на територията  на Русенска област. По изготвен план за съвместни действия на двете областни дирекции са били извършени незабавни претърсвания на няколко адреса в Русе и околните населени места. Открити и иззети в режим на работа са всичките 23 компютърни конфигурации, всяка от които е на стойност между 2000 и 3500 щатски долара.

   По случая са привлечени като обвиняеми 51-годишен мъж от гр. Мартен, на когото е наложена мярка „домашен арест“, и 35-годишен от Русе – с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По време на брифинга днес е станало още ясно, че това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид.

Старши комисар Маринов е отправил благодарности към ОД МВР-Русе за оказаното съдействието и проявен професионализъм.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама