Четвъртък, 28 Септември 2023

Стефан Софиянски: Десислава Иванчева е получила пълномощия да спира обекти

 Стефан Софиянски: Десислава Иванчева е получила пълномощия да спира обекти
Публикация   18:52     22 Апр, 2018 /     akcent.bg   /     525

Бившият столичен кмет заяви, че по принцип градоустройството на района не зависи от районния кмет

   Районният кмет на „Младост” Десислава Иванчева, която преди дни беше арестувана зрелищно, е получила по-различни пълномощия от всички останали районни кметове – да спира обекти. Това каза в предаването „120 минути” бившият кмет на София Стефан Софиянски.

   Иначе от един районен кмет не зависи градоустройството на района, подчерта той.

   „Един районен кмет не издава строителни разрешения, особено за големите обекти, всичко това минава централно през Управление „Архитектура и градоустройство”, уточни бившият кмет на София.

   Той каза, че не знае по какви причини Иванчева е получила по-различните пълномощия. „Тя беше много активна и може би е успяла да си ги издейства”, отбеляза Софиянски.

По думите му заповедта е подписана от столичния кмет, но Софиянски не може да каже дали това е минало през Общинския съвет или не.

   „Г-жа Иванчева беше избрана като контрапункт на ГЕРБ и от там тече едно напрежение в тази посока. Затова се изненадвам, че тя е получила тези пълномощия”, коментира още Софиянски.

  „Аз все пак бях подготвен какъв е този човек, при което го помолих да си отиде достатъчно категорично и го предупредих по такъв начин, че не ми се появи повече в кабинета, нито оспорваха търга”, допълни бившият столичен кмет.

   СДС трябва да започне един задължителен процес на градеж и на възстановяване, каза Софиянски по повод събитията в синята партия. „Такива хора, които сме съпричастни и малко или много сме се оттеглили от синята идея, трябва да бъдат върнати обратно, трябва да си простим грешки”, посочи той.

  „Аз не съм от тези, които смятат, че СДС няма перспектива”, подчерта Софиянски.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha