Четвъртък, 28 Септември 2023

Булгар, булгар! Ашколсун, машала!

Булгар, булгар! Ашколсун, машала!
Публикация   09:19     11 Апр, 2018 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1409

Няма такава държава... Впрочем има, и тя е такава, каквито са и данъкоплатците

   Спомняте ли си вица, където появата на България където и да е има разрушителни последици:

  Присъствието на България помага на Османската империя да си отиде, така Германия губи Втората световна война, така се разпада соц. лагера.

   Според мен общуването с българи е доста рисково и до ден днешен… Дори и за самите българи.

Доказателства ли- колкото щеш! Само се говори за загуби в енергетиката, но никой не пита каква бе цената за българите и за този/тези/, подписали затварянето на 4-те блока на АЕЦ, за двата „американски” ТЕЦ-а.

   Медиите не спират да описват далаверите и да прикриват, до колкото могат, авариите в БДЖ, където ежегодно държавата налива по половин милиард лева. Аварии, зад които умело се прикриват безхаберие и пристъпна небрежност като в трагичната ж.п. катастрофа в Хитрино.

   Всеки, който е пожелал, е разбрал колко струва на частно кв. метър саниране, но никой не коментира в пъти по-скъпото държавно саниране.

   Голям рев, че от КТБ някой откраднал 3,6 млрд лева. И още по-голям от Кой, че не е той. А че всяка година по 2 млрд. бюджетни лева безконтролно се харчат без санкция от парламента вече две години никой не говори, никой не пита…

   И ако това никого не притеснява, то едно изказване на адвокат Марковски тази сутрин от телевизионния екран ме срина.

   Държавата, която съществува благодарение на данъкоплатците, в лицето на прокуратурата, изфабрикува обвинения, само и само да прати младежа Желяз в САЩ и там да бъде съден за несъществуващо и неизвършено от него престъпление.

 Няма кой да пита какъв болен мозък е подписал със САЩ споразумение за екстрадиция, в която България е поставена като след капитулация…???

   Е, няма такава държава…. Впрочем- има. Докато има безгръбначни, които живеят като еднодневки и преживят от софрата на управляващите, независимо кои са те.

   Прав ли е бил Бай Ганьо, провикнал се гордо в сърцето на Европа- Болгар, Болгар? Гешефтът явно е на всички нива, а държавата се оказва най-доброто прикритие.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha