Днес е : Събота, 24 Юли 2021

След 7 години плочките по печалния с направата си площад в Русе се разклоцаха тотално

Публикация 09 Apr, 2018 / Румен НИКОЛАЕВ

Гаранционният срок е изтекъл, ремонтът вече ще е със „собствени” средства. Работата започва от 8 ноември 2010 г независимо от метеорологичните условия, за дейностите в началото ниските температури не са били от значение.

   Неясно защо, поне половината от плочките на площада в Русе, независимо от цвят и размер, се разклоцаха /клатеща се походка при болнави хора/, или по-ясно- се разплопаха.

   Това не е някакво ново явление, тъй като още докато плодащът бе гаранционен, се получаваха подобни дефекти. Само че това сериозно пространство този път ще трябва да се плаща с пари на данъкоплатците.

   Колко време и какви пари ще струва предстоящия по-сериозен ремонт, предстои да стане ясно.

   Грандиозният проект, както преди 7 години и половина бе определян, не успя да преодолее температурните разлики в този климатичен пояс и тежестта на преминаващите пеша русенци.

    Като причина за хлопащи плочки доскоро бяха сочени преминаващи през площада тежки камиони по време на различни масиво мероприятия, но явно те не се оказаха достатъчни.

   5.10.2010 г Днес бе бъде направена първа копка по проекта за ремонт на централния градски площад в Русе. 9 милиона и 300 хиляди лева от парите за реконструкцията се отпускат безвъзмездно по Оперативна програма "Регионално развитие". Местната администрация осигурява останалите 850 000 лв. Проектът „тръгва” след като КЗК реши, че жалбата на местна фирма срещу изпълнителя на ремонтите е неоснователна.

   Крайният срок за завършването на обекта е 20 октомври 2011 година.

   Изпълнител на обекта бе  „Консорциум Русе”, в който влизат три фирми – „Адис Калинов” ООД, “Интис” ООД и “Стройствет” ООД.  Проектант е арх. Венелина Бучуковска. Строителният контрол ще се извършва от консорциум "Маклер – 96 – Линк".

  От градската управа обясниха, че реалните строителни работи ще започнат от 8 ноември независимо от метеорологичните условия, тъй като според изпълнителя в началото ще се започне с дейности, при които наличието на дъжд или ниски температури не е от значение. Това пише в-к Дневник на 1 ноември 2010 г.

  На 3 септември 2011 г. лично премиерът Борисов дойде и сразя лентата на реализираният с много скандали проект. Така се сложи точка за скандално изграждания една година проект.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама