Днес е : Събота, 27 Февруари 2021

Сливо поле очаква супермодерен Мерцедес за поддръжка на пътната мрежа

Публикация 02 Apr, 2018 / akcent.bg

Обезлюдяването на общината не е сред сериозните проблеми, жителите се радват на спокойствие и сигурност, споделя кметът Валентин Атанасов

  • Как работи Община Сливо поле по линия на Трансграничното сътрудничество. Проектирате ли заедно със северните ни съседи?

   Трансграничното сътрудничество е особено успешно за нашата община. В момента сме спечелили проект, заедно с Община Гюргево като партньор. По него ще бъде доставен товарен автомобил Мерцедес, който има 8 функции- шредери за банкетите, реже, мели клони, разрива сняг, разпръсква пясък…

  • Кога ще може да го видим как действа?

   Надявам се през есента, преди зимния сезон да може да влезе в експлоатация. Класирани сме първи, а проектът ни е одобрен.

  • За цена удобно ли е да се пита?

   Малко по-малко от един милион евро струва камиона заедно сс специализираната техника.

  • А какво се случва с европейските програми?

   Работим по два проекта, които са с европейско финансиране. В момента се подписват в министерството на земеделието. Става въпрос за цялостна подмяна на 100 процента на водопроводната мрежа в Юделник, на Голямо Враново.

  Ще бъдат ремонтирани и улици по Постановление на Министерски съвет в Борисово и в Юделник. Тук става въпрос за сериозен ремонт за 700 000 лева.

   За обновяване на центъра на Сливо поле са предвидени половин милион лева. За тази година само в общинския център ще бъдат вложени 1,2 млн. лева допълнително средства, привлечени по европейски и национални програми.

  Който мине в момента по всичките населени места, ще види едни строителни площадки. Навсякъде нещо правим. Става въпрос за 11-те села в селищната система.

  • И един последен, но в никакъв случай не маловажен въпрос- топи ли се Община Сливо поле?

  За мен не. Демографската криза е факт и няма как да заобиколи или да прескочи Сливо поле. В сравнение с темповете на обезлюдяване на други региони и области, тук този проблем не е така силно развит. Имаме си училища, имаме си детски градини, които се стараем да бъдат като дворци. Гледаме в тях да има всичко необходимо, за да може поколението да се развива при най-добри условия. Стараем се и привличаме качествени преподаватели, за да може утре децата ни да бъдат конкурентни на пазара и да могат добре да се справят с предизвикателствата на живота. 

  Задържат се хората в Общината, връщат се от гурбет и остават тук…. Топло е, светло е, хубаво е…

     -  А спокойно ли е в населените места в Сливо поле. Знаем, че това е сериозен проблем за държавата и най-вече за малките населени места.

    Мисля, че в това отношение наистина може дори да се похвалим. Опазването на обществения ред е приоритет, който и успешно се съблюдава. Смятам, че наистина тук е добро и спокойно място за живеене. Не мога да твърдя, че няма нарушения, но те са в рамките на допустимото. При поява на антиобществени прояви работим превантивно и това дава още по-добри резултати.

 

Коментари

диди  
19:06:53 / 2019-01-08

ще има ли ремонт на черешово? имаме само хубав път извън бизнес къщите и глупав червен часовник.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама