Инж. Кръстю Кръстев: Бизнес програмата на Дунарит за 2018-та е близо до тази от миналата година

Инж. Кръстю Кръстев: Бизнес програмата на Дунарит за 2018-та   е близо до тази от миналата година
Публикация   23 Март, 2018   /     Интервю на Румен НИКОЛАЕВ   /     4730

Няма съкращения в оръжейния завод, има оптимизиране на персонала, разкри пред Акцент.БГ изп. директор

  • Инж. Кръстев, в предаване на национална телевизия министърът на икономиката Караниколов изненада България с различното си отношение към Дунарит спрямо атаките, които бяха миналата година. Той спомена за някакви си „хиляди лева”, които вече не са проблем за дружеството. За какво иде реч?

   Все още наистина става въпрос за детайли от финансови операции към Държавната консолидационна компания, които очакваме съвсем скоро съдът да конкретизира и реши.

  • Министърът на икономиката заяви така също, че фирмата работи много добре. В същото време  в публичното пространство се говори, че се правят съкращения. Каква е истината?

   „Дунарит” и в момента работи и изпълнява производствената си програма по план. Явно някой некоректно тълкува действия на ръководството, които не кореспондират с реалните обстоятелства. Вероятно защото ние две години почти приемахме на работа много хора- с ценз, без ценз, обучавахме голяма част от тях. Но в края на краищата не от всички излязоха търсените от нас работници и специалисти. Досега сме освобождавали само и единствено хора със срочен договор и пенсионери .

   Не вярвам някой да си помисли дори, че освобождаваме кадри с опит и професионални умения. В момента такава е ситуацията. При промяна, каквато не е изключена, може отново да търсим допълнително нови работници.

  • Казахте производствена програма. Малко конкретика може ли да дадете?

   За 2018 година Производствената ни програма е близка до тази от миналата година. В цифри това значи около 160 млн. .

  • Т.е., въпреки сътресенията, които изпита фирмата, създадени само и единствено от държавната машина, сте постигнали такъв запомнящ се финансов резултат?

   Да, така е. Ситуацията и проблемите, които изпита Дунарит миналата година, достигнаха и до част от клиентите ни и партньорите ни. Но репутацията , които фирмата има сред своите клиенти помогна да приключим една много добра година въпреки сътресенията . Дори- напротив. Очакваме договор който в близко време ще е факт и ще се изпълнява няколко години .

  • Все пак, парите, както и оръжейния бизнес, обичат тишината. Атаката срещу „Дунарит” оказа ли влияние върху производството и авторитета на фирмата?

     Вече казах, че отчитаме една много успешна 2017 година с удовлетворяващи ни финансови резултати . Гледаме напред и вярваме, че Дунарит е марка и въпреки трудностите, доказа своя професионализъм и коректност към държавата , към своите клиенти , служители и партньори .Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha