Събота, 23 Септември 2023

СУ `Васил Левски` с цяла седмица инициативи по случай патронния празник на училището

СУ `Васил Левски` с цяла седмица инициативи по случай патронния празник на училището
Публикация   08:05     19 Фев, 2018 /     Стефка Мънгова- текст и снимки   /     1122

   Седмицата на Левски ще завърши на 19.02, когато свеждаме глави пред делото на Апостола, когато изправяме чела, че сме горди българи, имащи честта да учим в училището, носещо името „Васил Левски“.

  непреходносттта на Апостоловото дело няма нужда да бъде доказвана, но има нужда да бъде напомняна. Да се помни! Да се знае!

   За тази цел в нашето училище, носещо името на достойния българин Васил Левски, в рамките на една седмица, се проведоха различни инициативи.

   В литературният конкурс за есе и стихитворение се включиха ученици от V до XII клас. Жури в състав: Олга Панайотова, Анелия Йончева и Стоянка Тодорова, разгледа и оцени най–добрите. И в двете категории спечели Велислава от ХI в клас.

  В конкурс - рисунка взеха участие учениците от първи до десети клас. Изложбата на творбите във фоайето на училището предизвиква възхищението на малки и големи. Жури в състав Милен Йорданов, Даниела Русева и Савина Николова разгледаха десетките рисунки и подредиха най–добрите. Първо място в този конкурс спечели Хюлия от 10 б клас.

  Учениците от V е клас изнесоха рецитал и поднесоха цветя пред паметника на Апостола, в двора на училището. С много любов и старание, с помощта на тяхната класна, изработиха и табло със снимки от живота на Васил Левски.

   Момичетата от 9 б клас - Мелтем, Габриела и Миглена - единствени се включиха в създаването на клип, посветен на моето училище.

   Във фоайето на училището, любопитните ученически погледи бяха приковани от подредена фото-изложба – обекти, в и извън България, носещи името на Васил Левски. Тази интересна и нетрадиционна сбирка бе реализирана от Стефка Мънгова, зам. директор на училището.

   В две събития, организирани от преподавателя по история и цивилизация -  Петя Михайлова - учениците от гимназиален етап взеха масово участие. В сряда се състоя дебат на тема „Свобода и равенство, възможна или невъзможна комбинация“. Пред пълна зала и жури в състав  Анелия Йорданова и  Даниела Николаева, трите отбора от X-те класове се впуснаха в размишления има ли такова място, което според думите на Апостола е „храм на истината и правата, свобода на съгласието, братството и съвършеното равенство”. Там владее силата на правото, а не правото на силата. Победител в тези дебати бе X б, в ролята на правителството, защитаващо тезата, че такава комбинация е възможна.

   В петък се състоя вече традиционното състезание „ Аз обичам България и моето училище“ с представители на XII-те класове. Нашите зрелостници показаха, че са достойни представители на училище „Васил Левски“. По пример на едноименното телевизионно предаване те показаха, че са се докоснали и до по–малко познатите моменти от живота на Дякона. Почти равностойно беше представянето на трите отбора и само на една точка от другите два отбора се класира XIIБ клас. Специални благодарности за ерудираната водеща и на двете събития - Велислава Анатолиева от XI В клас.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha