Днес е : Неделя, 12 Юли 2020

Депутатите от БСП категорично против отнемането на статута на Русе като център на Северен централен район

Публикация 17 Jan, 2018 / akcent.bg

Искрен Веселинов: Не съм чул и няма потвърждение това предположение

  Днес, на първа страница във в-к "Утро", се появи публикация, озаглавена „Търново измества Русе като център на Северен централен район?“. По този повод ние, народните представители, избрани от листата на БСП за България от 19-ти МИР -  Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков – заявяваме ясно, че не сме запознати с подобна идея и категорично ще й се противопоставим.

  Процедурата за такава промяна се извършва от Министерския съвет, съставен от ПП ГЕРБ и ОП. Още днес ние ще подготвим и внесем актуален въпрос до Министъра на регионалното развитие и благоустройство, подготвя ли се наистина и обсъжда ли се отнемането на статута на Русе като център на Северен централен район в полза на друг град.

  Изразяваме готовност за съвместна работа с колегите ни народни представители от 19-ти МИР от всички политически сили и със съгражданите ни в името на това гр. Русе да запази статута си на център на СЦР. Тази роля на града ни не може да се оспорва с оглед на геостратегическото местоположение на Русе, неговия икономически и културен живот.

   Не зная да има нещо официално. Още вчера и аз научих за тези съмнения и проверих в МРРБ, но и там не знаеха за подобни промени. Това каза депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов, който е и председател на Комисията за регионално развитие в парламента.

  Няма официално подобно предложение, заяви за Акцент.БГ областния управител Галин Григоров. Обмислям дали и как да се провери това съмнение, а това ще е чрез запитване до регионалното министерство.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама