Днес е : Петък, 27 Януари 2023

АПИ: След ОВОС стартираме процедурите за участъка Русе - Бяла, до магистрала `Хемус`

Публикация 05 Jan, 2018 / akcent.bg

АПИ ще подобрява второкласните пътища, уверява Дончо Атанасов

   Доизграждането на магистрала "Хемус" е приоритет №1 за правителството, а изграждането на магистрала "Струма" - кауза за България, обяви в Ловеч председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

   По думите му, проектирането на участъка от "Хемус" от пътен възел "Боаза" до пътя Плевен – Ловеч, ще бъде съкратено със 7-8 месеца, за да може тази година да започнат процедурите по избор на изпълнител и надзор.

  "Ще направим всичко възможно да стартираме и участъка до главния път Русе - Велико Търново. След произнасянето по доклада по ОВОС ще имаме възможност да стартираме и процедурите за участъка Русе - Бяла, до магистрала "Хемус", каза още Атанасов.

Той призна, че има проблеми с виадуктите по "Хемус", в участъка от София до Ябланица. Там и в момента продължава авариен ремонт на стълбовете на виадуктите.

Тази година ще бъде рехабилитирано лявото платно на км. 33, след тунел "Витиня".

Дончо Атанасов коментира и изграждането на магистрала "Струма": "Надявам се тази година вече да имаме сключени договори и за нея и през 2019 г. да започнем реалното строителство на най-тежкия участък от нея, тъй като той е жизнено важен за България".

  Той обеща, че през настоящата година ще бъде подобрена инфраструктурата по второкласните и третокласните пътища.

   Ловешка област ще се ремонтират участъци по направленията Тетевен - Рибарица и Троян - Дълбок дол - път I-IV. През пролетта ще започне ремонтът на два участъка от пътя Плевен - Ловеч, както и околовръстното шосе на Ловеч.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама