Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

Има ли покровител кметът на Хитрино?

Публикация 12 Dec, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

 

Има ли покровител кметът на Хитрино, който вече три мандата управлява от името на ДСП, а последния- от ГЕРБ? Всеки може сам да си направи изводи, ако проследи хронологията на събитията.

Ако трагедията с гръмналата цистерна на 10 декември донесе много страдание и скръб на група жители на едно село с около 800 жители, то в кметската хазна постъпиха повече от 33 млн. лева. Сума, достойна за раздаване на „уважение” и влияние.

  Дни преди годишнината от трагедията БНТ излъчи някакво филмче, където господстваше мелодрамата- две жени категорично обвиниха в кадър машинистите като единствено и само виновни за инцидента. Дядо обясняваше как цялото село от една година е на успокоителни лекарства заради стреса…..

 Последваха кадри от журналистическо разследване на Генка Шикерова, което бе излъчено в неделя, на 10 декември. БТВ се активизира и като своеобразна контратеза от сутринта Жени Марчева се опитваше да балансира между истината и подкрепа на кмета.

Връх на слугинажа бе и появата на министъра на регионалното развитие, който полускрито- полуявно застана зад кмета или поне не прояви никакво съмнение в действията по усвояване на средствата.

 Наглостта на Нуридин Исмаил се затвърди след заплахите, които той отправи от видеоклип но телевизията към своите недоволни съселяни и в предаването Здравей България но Нова ТВ, когато безпардонният кмет заяви, че ще върне парите, събирани от цяла България, ако на някого нещо не му харесва….
   За едни- болка, страдание и студ, за други- милиони, зад които стои и едно държавно управление. Само цената на тази подкрепа не е достатъчно ясно, но вероятно скоро ще се проясни …
  Едва ли ако кметът и неговата кохорта мислеше за пострадалите си съселяни, нямаше да може ти уреди по най-справедлив начин за това време. Вместо това Исмаил месец по-рано отчете, че се разработват 12 проекта за усвояване на милиони евросредства. 

  Вероятно и година след аварията центърът на Хитрино е непобутнат. Но кметът активно придобива имоти в полза на общината, къде” со кротце, къде с кютек”. Които вероятно после ще се окажат и частна собственост на правилните хора, смятат малкото осмелили се до говорят.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама