Днес е : Сряда, 3 Юни 2020

Новата реколта Траминер& Врачански мискет наливно вино вече е на пазара

Публикация 14 Nov, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Винарска къща Русе отчита успешна година и ръст на продажбите

   Ако трябва да произведем новина, то тя е, че приятелите  на наливния Траминер& Врачански мискет може да си закупят от новата реколта, който се предлага  в магазинната мрежа. Това съобщи пред Акцент.БГ изп. директор на Винарска къща Русе Цанко Станчев.

   Отминаващата 2017 година определено е успешна за русенската винарна. Доказателство е фактът, че почти цялата продукция е реализирана, а за определени продукти дори има недостиг.

  Продажбите през годината бележат ръст от 12 на сто спрямо 2016, а за тазгодишната реколта е предвидено ново увеличение с 10 на сто.

  Поради тази причина изкупеното, преработеното грозде и произведеното вино е над 110 000 литра.

Произход на гроздето

Качеството на вината на Винарска къща Русе се залага още в избора на качествено грозде, обяснява Станчев. Затова белите вина се правят от грозде от района на Шумен и на Варна, а червените- от Нова Загора и Харманли.

  Тазгодишната реколта е много добра, предпоставка за което даде слънчевият и сух месец септември. Това позволи новите вина да  са с още по- високо качество. Те могат да се съпоставят с тези от друга добра година- реколта 2014.

  Ако за червените вина атмосферните условия по време на гроздобер са особено важни, то белите не се влияят толкова от този фактор и затова са с традиционно високо качество, обясни още изп. директор на Винарска къща Русе.

   Хитови продукти

  Сред най-търсените и високо ценени са:

  Розе гранд 2016, продадено още в средата на този година. Произведено е от сорта Гренаж,

  Совиньон блан-

  Траминер& Врачански мискет 2016- с изключително висок ръст и реализация

  Розе Левент- над 30 на сто ръст на продажбите.

Коментари

Реклама

Реклама