Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Митничари арестуваха цистерна с близо 7 тона безакцизен дизел

Публикация 11 Nov, 2017 / akcent.bg

Това е поредният предотвратен случай на измама с контрабандно гориво

  Цистерна с близо 7 тона безакцизно дизелово гориво задържаха русенски митничари преди два дни, научи Акцент.БГ от отлично информирани източници. Новината потвърдиха и от Митница Русе.

Митнически служители са били на обход в района на Автогара Изток в момент, в който автоцистерна е започнала да разтоварва гориво. Шофьор на камиона в случая е бил собственикът на бензиностанцията. При направената проверка той не е успял да покаже документи за платен акциз на горивото. Заявил е пред митничарите, че го е закупил от русенски търговец на гориво.

  Предстои да бъде направен административен акт. Работи се по установяване на обстоятелствата, при които и извършена сделката. До месец трябва да стане ясно и какво точно и как се е случило.  Автоцистерната и горивото са задържани.

 Това е поредния случай в който русенските митничари залавят контрабандисти на горива. Преди по- малко от месец с близо 2 тона нафта бе заловен бус, а шофьорът му се оказа познат на контролните органи от предишни подобни приключения.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама