Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Национални знамена и поздравителни картички по случай Деня на народните будители в Русе

Публикация 01 Nov, 2017 / akcent.bg

  Войводите от ВМРО-Русе решиха да изненадат приятно всички, които са решили да посетят в празничния 1 ноември някой от музеите или Регионална библиотека „Любен Каравелов“, като им подарят картичка и национално знаме.

  По този нестандартен начин патриотите почетоха делото на хилядите знайни и незнайни будители, които провождат нацията ни напред, държейки високо запалената факла на знанието.

  Раздадени бяха над 150 поздравителни картички и знамена на деца и техните учители, които бяха гости в музеите в Русе или в библиотеката, а така също и на музейните и библиотечните служители, като на последните бе изказана специална благодарност заради това, че не се отказват от своята мисия, въпреки трудностите, които срещат по пътя си.

 

„Няма българин, който днес да не чувства вътрешната потребност да сведе глава пред великото дело на всички онези горди люде, наредили имената си в пантеона на българското национално възраждане, независимо дали днес или преди 150 години.“ – сподели регионалният организатор на ВМРО Траян Тотев.

   С поздравителни адреси до Регионално управление на образованието – Русе и директорите, учителите и служителите в учебните заведения на територията на Община Русе, се обърнаха и общинските съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“, както и народния представител от ПГ на ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ, Искрен Веселинов.

 

Коментари

Реклама

Реклама