Днес е : Неделя, 19 Януари 2020

Финансовият министър: Академичната общност самодоволно проспа процесите в икономиката

Публикация 28 Oct, 2017 / akcent.bg

Висшето образованието днес уврежда децата, смята Владислав Горанов

  Хартиените данъчни декларации ще отпаднат до 2020 г. Това прогнозира в предаването "Седмицата" на Дарик финансовият министър Владислав Горанов.

  По думите му бонусът за хората, които подават декларацията си по електронен път отпада от тази година с идеята, че до година-две електронното деклариране трябва да стане задължителна и единствена опция.

  Горанов коментира също и бюджета за образование през следващата година. По думите му средното образование е по-голям приоритет на държавата от висшето, което по думите му, в момента "уврежда българските деца".

  "Обществото трябва да си прецени приоритетите. В момента по-важно ни е средното образование. Ректори и висши училища трябва с доза самокритика да погледнат към висшето образование. То в момента уврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из образователната инфраструктура, безспорно с мълчаливото свидетелство от страна на държавата и квази разбраната автономия. Влизат децата да учат изключително атрактивни като наименование и съвсем ненужни на пазара на труда специалности", посочи Горанов.

  "Академичната общност самодоволно проспаха процесите в икономиката. И сега ще трябва да платят цената, връщайки се към структурата на висше образование и към качеството, което е съществувало 90-те години", поясни финансовият министър.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама