Днес е : Вторник, 4 Август 2020

Крива ли е съдбата… но не по Любен Каравелов

Публикация 25 Oct, 2017 / Румен Николаев

За днешните несгоди и за техните автори

  Както щете, братя, но общественото мнение е нещо много добро и заслужава да се почита. Не говоря за онова обществено мнение, което открива някой дребен, злочест, дрипав и злощастен кокошкар, който е откраднал парче хляб от някой палилулски фурнаджия, за да засити стомаха си, който му мърка като дърт котарак. …Общественото мнение е добро, когато се изкарват на показ ония, които ходят със златни еполети, които живеят в леговищата на истинските кокошкари, дори и у банкерите, богатите търговци, блюдолизците и в господарските къщи. Впрочем не би било зле, чини ми се, ако общественото мнение се поразходи и по къщите на големците, по чиновническите, султанските и везирските сараи, а от време на време да надниква и в кабинетите.

  Това е написал Любен Каравелов преди 160 години. За влюбени, за разлюбени…

  Но и днес заглавието на творбата е много подходящо за действителността ни, в която полуграмотни и дебелокожи партийни фунционери са се наместили в управленчески столчета, фотоьойли и кресла и искат да останат там завинаги.

  Политическите превъплъщения в последните 27 години наистина са с уникални сценарии. Политическото инженерство обаче се почупи и в този момент лъсна „любовта” на „Атака” към Пеевски. И ще стане по- ясно, че Кой, или Момчето не е само ДПС. То е и КТБ, и Б.Б., и Мултигруп, която е изчезнала колкото Илия Павлов.

  Но ако оставим голямата политика, ще видим, че малката, микросветът у нас не е лишен от бледи следи на „велики” мъже /последното е само медицински термин/.

  Ако преди 10 години някой е присвоил правото да се прави на изборджия с влияние, то сега става ясно, че просто някои са яхнали вълната на ГЕРБ-овата подкрепа и до ден днешен консумират властта- не замезват, направо ядат, по Бай Ганьовски.

  Лошото е, че приказката „Не е важно да излезеш от село, важно е то да излезе от теб” ще освети българската действителност от Нова година насетне много ярко- България ще поеме председателството на Европа.

  Областна администрация се прощава с хората, достигнали някак и преминали пенсионната възраст. Но  въпреки че тя се увеличава постоянно и трудовите хора недоволстват, то явно администрацията е „търпелива” и  „работна”. Същото се оказва и с директорите на школски училища.

   Само дето не е ясно дали и кога ще се случи и общинската администрация, където гафовете в някои сектори растат както трудовия стаж и самочувствието на незаменими Бай ….

   Крива ли е съдбата или съдбата е в наши ръце. Вместо едно безумно писукане с още по- безумни пориви към партийно безхаберие и благоденствие, някой може да забележи, че и в Русе има читави хора, че и Русе може да разчита на младите, можещите и имащи право да останат тук, сега, дай Боже и завинаги!

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама