Днес е : Петък, 22 Януари 2021

Наградата `Адмира` донесе на клиника `Дукови` повече ползи за пациентите

Публикация 13 Oct, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Тази вечер в светлините на прожекторите са новите номинирани в трите основни категории с русенско участие

   Стоматологичните Оскари тази вечер отново ще намерят своите достойни притежатели. Националният конкурс „Дентален мениджър на годината – бизнес награди за зъболекари и зъботехници „Адмира“ ще излъчи победителите в различните категории в хотел „Маринела” в столицата за 8-ми пореден път.

   Преди година с голямата награда „Дентален мениджър на годината 2016“  и статуетката „Адмира“ бе отличена д-р Мария Сапункьова, мениджър на „Дентална клиника Дукови“, Русе. Регламентът на конкурса позволява победителят да участва в журито, което определя тазгодишните победители. Участниците от Русе са на много високо ниво и очаквам от другите членове на журито да им дадат също заслужена оценка.

   В навечерието на това авторитетно професионално състезание въпросът какво даде това отличие на д-р Сапункьова и на целия екип на Клиника Дукови е повече от резонен.

  Естествено, всички в клиниката работим за своето професионално израстване, което да бъде в полза на пациента. Тази награда ни даде увереност, че се развиваме в правилна посока по отношение на извършване на инвестиции в нови технологии и усъвършенстване на професионалните умения.

  Безспорно, наградата е заслуга на всички,  които работят в Клиника Дукови. Затова и целият екип се чувства по-отговорен, донякъде и по- сплотен. В името на престижната награда и за това, че всеки един се чувства съпричастен към една голяма цел- да бъдем все по-добри и пациентите да бъдат по-удовлетворени от получените услуги.

  За тази цел увеличихме двойно участията в квалификационни курсове за внедряване на най- новите технологии в областта на денталната медицина, както и в специализирани обучения в областта на мениджмънта с цел създаване на организация, която  да повиши качеството на обслужване на пациентите, смята д-р Дукова.

  Искрено се надявам, че тази вечер голямата награда „Адмира” ще отиде при най-добрите. Още по- радостно е, че тази година, макар и в различни категории, за призовете се борят две русенски практики. Убедена съм, че Русе вече се е утвърдил като един дентален център в страната и все повече колеги печелят доверието на пациенти освен от Русе, но и в региона, както и на работещите зад граница русенци. Смятам, че тази вечер ще имаме основание да се чувстваме удовлетворени и  горди от участието на колегите в този конкурс.

  Убедена съм, че пациентите имат две изисквания и очаквания- да получат за определена цена качествена услуга. В условията на свободна конкуренция със сигурност доверието от свършената работа е повече от която и да е грамота или статуетка. Но за нас е и една професионална оценка и стимул за по- нататъшно развитие и усъвършенстване.

   Освен за най-голямата награда, участниците в конкурса тази вечер се състезават и за първите места в категориите „Дентален мениджър на клиника”, „Дентален мениджър на кабинет”, „Мениджър на зъботехническа лаборатория“ и „Мениджър на зъботехническа лаборатория 2017.

В първата категория за най-добро представяне се бори дентална клиника „Света Аполония”. Д-р Соня Еленкова не скри, че личната и нагласа е била да се включи в това съревнование догодина, но по една или друга причина е приела предизвикателството. И не за друго, а защото иска да участва със самочувствието на категоричен победител.  „Света Аполония” е сред 10-те практики в страната, които още от създаването си развиват и усъвършенстват мениджмънта. Имаме необходимото самочувствие и очакваме достойно представяне. Но все пак- конкурсът е на много високо ниво и журито ще определи победителите.

Ако спечелим голямата награда, то това ще е заслуга на целия екип и ще бъде в полза на пациентите ни.

„Дентален мениджър на кабинет” е категорията, в която се състезава д-р Катя Кинова. Освен че вече работи в една прекрасна откъм интериор и оборудване среда, то тук най-вече се залага на естетиката и на комплексното обслужване на пациента. В три кабинета работят лекар, дентален асистент и мениджър. Към всеки пациент се прилага индивидуален подход, а той получава професионално и чисто човешко отношение.

   Ние не смятаме и не сме „Бърза помощ”. При нас се предлага комплексно обслужване, като най-вече се залага на естетиката.

Успешно представяне и добро класиране очаквам и от СМТЛ Арт Дентал -Вартан Вартанян в раздела „Мениджър на зъботехническа лаборатория 2017, каза още д-р Сапункьова.

Тази вечер ще бъде отново изпълнена с очакване, емоции и аплодисменти. Тази вечер ще бъдат посочени новите властелини в денталния мениджмънт и ще докажат, че работата на денталния специалист е и занаят, и бизнес, и изкуство, в която се инвестира постоянно. Убедена съм в отличното представяне на русенци най-вече за постоянното им професионално развитие и грижа за пациентите.  Русе не е само пристанище, където акустират кораби. Градът ни е наистина европейски не само по отношение на история и на архитектура, но и на водещи практики от водещи специалисти в денталната медицина.

  

Настоящият носител на престижната награда Адмира за 2016 година е Клиника Дукови

И при посещението на място на  9-членното жури и националното медийно отразяване става ясно, че този избор е напълно оправдан.

Преди повече от 10 години постигнатото днес е било по-скоро една мечта, отколкото изпълнима цел. В национален столичен вестник зъболекарите д-р Валентин Дуков и съпругата му Мария Сапункьова говорят тогава за своите бъдещи планове, като по-скоро ги определят като добро пожелание. Но времето показва, че амбициите и професионализмът се оказват достатъчно реални, за да има в Русе модерно оборудвана и отговаряща на европейските стандарти дентална клиника.

За успеха и са нужни две основни неща- добър мениджмънт и също толкова добри специалисти, работещи с най- съвременна апаратура.

Началото на  тази успешна дейност слага д-р Дуков- орален хирург. Малко по-късно към него се присъединява и д-р Мария Сапункьова, а вече 7 години фирмената политика защитава и дъщеря им- д-р Веселина Дукова.

 

Коментари

Реклама

Реклама