Днес е : Вторник, 26 Януари 2021

След 15 години- Димитър Райнов е детрониран

Публикация 06 Oct, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Началникът на Регионално управление на образованието е освободен заради” неизпълнение на задълженията като държавен служител

  След 15 години на поста Началник на Регионално управление на образованието Димитър Райнов от днес вече няма да изпълнява тази длъжност. Новината, която от вчера обикаля русенските училища, потвърди самият той пред Акцент.БГ.

  Росица Георгиева ще е временно изпълняващ длъжността Началник на управление, като това вече е отразено в сайта на РУО- Русе. Георгиева  до вчера бе старши експерт по квалификация на педагогическите кадри и ще бъде начело на управлението в Русе до обявяване на конкурс за поста.. Тя е общински съветник от Реформаторския блок.

  Политическата метла вече стигна до мен, коментира уволнението си Райнов. Той е освободен от работа поради „неизпълнение на служебните си задължения като държавен служител”.

  Очаквах това да се случи. Всъщност подобна чистка тече в цялата страна. Аз съм шестия началник на РУО в страната, който е уволнен. Трябваше още миналата година да се оттегля. Новите законови промени трудно ще позволят да се изпълняват контролните функции, които управлението има…

   Всъщност Райнов успя да се задържи като началник на РУО въпреки многократните опити да бъде отстранен. Близо 2 години направо воюваха с него зам. областният управител Веско Маринов и началникът му Стефко Бурджиев, но не постигнаха успех. 

   Райнов още през юни е усетил, че „вятърът на промяната” го застига. От тогава са започнали проверки, които вече са дали своя резултат.

   На досегашния шеф на управлението се вменяват вини като протежиране на бившето СПТУ по машиностроене за сметка на Механотехникума, закриването на Гимназията по химически технологии, Зърното, както и лансирането на определени директори с неособено доказани ръководни качества.

  За опора на Райнов се сочеше синдикален лидер от Беленската "Подкрепа" , който е имал солидна подкрепа от Константин Тренчев.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама