Събота, 20 Април 2024

Захлебване, класическо предателство или съвременно кариерно развитие?

Захлебване,  класическо предателство или съвременно кариерно развитие?
Публикация   17:45     20 Септ, 2017 /     akcent.bg   /     1287

Политическият курвалък е харесван от онези, които са отгоре, … НО, докато са отгоре….

  Моралът няма дъно, а цинизмът расте в проценти, коментира по БНТ публицистът Румен Леонидов по повод купуването и продаването на гласове и факта, че все повече българи са готови да си продадат гласа. Социалният статус на много хора е в печално положение, а и никой не вярва, че гражданският вот е нещо ценно, продължи той.

  Хора са ме питали какво да направят,  за да захлебят, заяви социалният антрополог Харалан Александров. Тези хора са не толкова бедни, колкото отчаяни и обезверени, не вярват, че може да имат реални очаквания при взимането на решения. В България е разпространено впечатлението, че политиците са измамници и искат да използват дадения им "купон" в ръцете, за да си вземат чорба. Това се дължи на много несвършена работа от образованието, медиите и политическата класа.

  Винаги на избори си даваме сметка за дълбочината на духовната криза, каза и писателката Теодора Димова. Ние сме в прокълната нищета, в която няма движение, не търсим, самодостатъчни сме си. Винаги сме несигурни и неудовлетворени, но кризата се корени в липсата на критерии и ценностна система, а причините са много.

Годината е 2011.  Все е едно е писано вчера….

   Всъщност вчера до деловодството на Об. съвет Стоян Янев е написал в 2-3 реда волеизлеянието си под формата на уведомление, че напуска редовете на Реформаторския блок като общински съветник и че ще стана неЗАВИСИМ. Става въпрос за лидерът на младежкото в СДС в Русе.

   Доводите му- не искал повече да членува там, не успял да се реализира. Общинският Лидер и член на ИК на СДС Станимир Станчев не пожела да коментира случилото се. Но не опроверга фактите, че в този млад човек е инвестирано много /не с пари/. Решението му обаче не е било последвано от други, които са явно по-предани на синята идея.

  Силно съм разочарован. Това заяви зам. председателят на СДС и бивш депутат от Русе Румен Христов. Много залагах на това момче, виждах неговото развитие на национално ниво. Инвестирахме в него в обучения… Всъщност, разочаровън съм, но не и изненадан. СДС не за първи път се явява донор- и на БСП, и на Царската партия… сега вероятно и на ГЕРБ, както се чува.

    За професионалното уреждане на Янев са известни разговори, в които СДС ръководството се е заемало да го устрои.

   Но явно обучен и млад, Янев няма време за губене и ще търси нови, различни начини, но отново в политиката, да се реализира /той е отказал да излезе от Об. съвет, въпреки че съпартийците му са намерили това за най-правилно/.

   И проучване на Акцент.БГ повтаря информацията на Утро, че обявилият се за неЗАВИСИМ  доскорошен син младежки лидер сменя партията , но не и цвета. Остава в спектъра на СИНЬОТО, което по нататък може и да премине в турско синьо.

   …. Никой няма право да съди когото и да било. Най-малко аз. Но…. ако в днешното забързано ежедневие предателството може и да не се забележи, то със сигурност остава в историята…. За поколенията.

    Захлебването е със сигурност добро нещо. Но развитието на идеите да препуска безпринципно към властимащите никога не се е котирало … от никого. Същото е, като българин в  чужбина.

Прав е Румен Лионидов, Моралът няма дъно, а цинизмът расте в проценти.  Политическият курвалък е харесван от онези, които са отгоре, … НО, докато са отгоре….Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha