Днес е : Понеделник, 1 Юни 2020

ТРУД АД представя клинкерни продукти, произведени по уникална технология

Публикация 20 Sep, 2017 / akcent.bg

Тя е разработена от компанията

   На поредното издание на Технически панаир Пловдив, в рамките на изложение СТРОЙТЕХ, 25 – 30.09.2017 г., ТРУД ще представи своите клинкерни продукти, произведени по изцяло нова и уникална за света технология.

   На база опита си в производството на клинкерни настилки, натрупан през последните 60 години и за да покрие по-голям диапазон от изисквания на клиентите си, по отношение на формите, през 2012 г. ТРУД стартира внедряването на изцяло нова и уникална за света технология за производство на този вид продукти, разработена от техническия екип на компанията и финансирана със собствени средства. За разлика от традиционната технология, по която световните лидери в производството на клинкери изработват своите продукти, технологията на ТРУД буквално не налага ограничения върху формата на изделието, като полу-сухият метод спестява редица операции, което води до намаляване на себестойността на продукцията. Наред с това техническите характеристики на продуктите покриват изцяло изискванията на всички стандарти и директиви, третиращи този вид изделия, което поставя ТРУД като основен доставчик на клинкерния пазар в България.

   Компанията е предпочитан партньор при реализиране на редица значими общински, частни проекти и благотворителни инициативи. В партньорство с ТРУД АД Община Русе изгради някои от най-важните проекти за развитието   на   градската   среда,   като   обновяването   на   ул. "Александровска" -  най-голямата пешеходна   улица   в   гр. Русе,  както и изграждането  на  пешеходната зона на най-голямото кръгово кръстовище пред зала „БУЛСТРАД АРЕНА".

   В партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев" компанията участва с клинкерните си продукти при  облагородяването на пространствата около новоизградения, модерен корпус за обучение на студенти.

   През 2016 г. ТРУД АД участва с дарение на клинкерни настилки за изграждане на Мемориал на загиналите във войните в гр. Русе.

   Поради високата си износоустойчивост, ниска водопоглъщаемост и голяма устойчивост на атмосферните влияния клинкерните продукти започват масово да се използват в строителството и облагородяването на градските пространства в средата на 19-ти век в Германия. В края на века клинкерните павета се използват като настилки при ремонтите на улици и площади в цяла Европа. В началото на 20-ти век клинкерните настилки за пръв път се използват и в България, като през периода 1907 – 1908 г. са постлани с керамичен паваж общо 59 302 m2 в центъра на София.

През 1950 г. ТРУД АД стартира разработката на своя технология за производство на керамични павета, като две години по-късно с паветата на ТРУД са изградени редица централни улици и пространства, сред които ул. „Райко Даскалов“ и пл. „Света троица“ в гр. Русе.

   На предстоящото изложение ТРУД АД ще представи цялата си гама клинкерни продукти, като това ще даде възможност за иницииране на нови партньорства и популяризиране на българското производство.

  Потенциалните партньори могат да се запознаят отблизо с клинкерните продукти на ТРУД на щанда на компанията, който ще бъде изграден в палата №6, щанд 6В3.

Тези, които нямат възможност да посетят изложението могат да се запознаят с клинкерните продукти на ТРУД АД на www.klinker.bg

Коментари

Реклама

Реклама