Вторник, 3 Октомври 2023

Оставка на борда на Дунарит ускорява процедурата заводът да не затвори

Оставка на борда на Дунарит ускорява процедурата заводът да не затвори
Публикация   16:52     10 Авг, 2017 /     akcent.bg   /     2230

Присъствието на областният управител показа позицията и подкрепата на държавата по създадения казус

  Процедурата по смяна на съвета на директорите е почнала и се очаква в най-скоро време да бъде вписан нов Съвет на директорите на Дунарит АД.

 Това се съобщава в Обръщение на досегашния борд на завода- Кръстю Кръстев, Никола Стоянов и Тодор Трифонов.

   В него се разяснява необходимостта от този акт, провокират от повдигнато обвинение по досъдебно производство на изп. директор инж. Кръстю Кръстев. От това произтича по закон отнемане на всички лицензи на дружеството, каквито експресни действия е предприела ГД „Национална полиция”.

  Като членове на Съвета на директорите ние винаги сме се водили от закона и сме основавали всички наши действия именно на неговото изпълнение, в интерес на неговите работници и служители.

   Не желаем, в резултат на едни голословни  и несъстоятелни обвинения, незаконосъобразно хвърлени срещу нас, който екип повече от 10 години управлява „Дунарит” в интересите на дружеството, да бъдем причина за създаване на каквато и да е опасност  от затварянето на завода.

  Оставката е подадена пред акционерите. Работниците споделят, че от 2001 година насам инж. Кръстев ръководи успешно предприятието и то в момента има печалба от 26 милиона само за миналата година. Този път той е мишената на Делян Пеевски, който чрез офшорща с капитал от 500 лева иска да лапне апетитната хапка.

 Това обръщение бе прочетено днес от синдикалния лидер Диана Георгиева пред повече от 500 работници и служители на „Дунарит”, които излязоха в 13 часа на мирен протест на Кръговото пред  Дунав мост. В подкрепа на правото на труд се изказаха и кмета на Николово, жена с 34 години трудов стаж в завода…

Синдикатите в предприятието също прочетоха декларация със своя позиция в защита на 1300-та работещи в него.

   Появата на областния управител Галин Григоров на протеста, както и новината, че икономическият министър ще посети още днес „Дунарит”  подсказаха, че държавата ще подкрепи предприятието му да продължи производството.

  Протестиращи носеха лика на Делян Пеевски и скандираха „Мафия, мафия!”

  Присъстващите на това значимо като формат събитие бяха впечатлени от многото млади хора, които си изкарват прехраната в завода за специална продукция.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha