Днес е : Вторник, 19 Януари 2021

КЕВР: Увеличението на цената на парното в Русе е 8,05 на сто

Публикация 01 Jul, 2017 / akcent.bg

Газът поскъпва с 1.91%, токът за клиентите на Енерго про - с 0,41процента

   Членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърдиха новите цени на природния газ. Увеличението е с 1,91%. Това обяви председателят на КЕВР Иван Иванов по време на пресконференция, предаде news.bg

  Новите цени на газа влизат в сила от днес и важат за целия нов ценови период до от 1-ви юли 2017 г. до 30-ти юни 2018 г.

  КЕВР обяви ценовите решения за електроенергията и на топлинната енергия. За битовите потребители повишението в цената на електроенергията е средно около 1,50%. За абонатите на ЧЕЗ поскъпването е с 2%, за абонатите на ЕВН - 1,7%, а за клиентите на "Енерго -про" поскъпването е с 0,41%.

  КЕВР утвърди цената на топлинната енергия за различните топлофикационни дружества в страната, считано от 1-ви юли. Иванов обясни, че топлофикационните дружества могат да бъдат разделени условно на два вида в зависимост от първичния енергоресурс.

  За дружествата с носител природен газ увеличението е около 2%, за София то е 0,98%. Усреднено за всички топлофикации на природен газ и на въглища увеличението е 3%. За абонатите на топлофикация в Перник увеличението е 9,31%, за Сливен - 6,04%, за Русе - 8,05%. Както Акцент.БГ първи правилно отрази, държавният регулатор бе предложил поскъпването да е 9 на сто, въпреки че Топлофикация Русе поиска запазване на досегашната цена за сметка на 10- процентно увеличение на цената на изкупуваната от държавата  ел. енергия.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама