Днес е : Петък, 21 Февруари 2020

Момчетата от СУЕЕ „Свети Константин Кирил Философ“ - Русе са победители в турнира по футбол на Кока кола

Публикация 11 Jun, 2017 / akcent.bg

  Тази неделя, на площад „Свобода“ в Русе, бяха наградени финалистите от футболния турнир за „Купата на Coca-Cola”. Дванадесет отбора от страната се бориха за голямата награда – участие в спортен лагер в базата на португалския футболен гранд „Спортинг“, Лисабон.

  Тя беше спечелена от момчетата от СУЕЕ „Свети Константин Кирил Философ“ - град Русе, наградени от началника на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Русе  Сашо Щерев. На второ място остана отбора на ОУ "Ив. Вазов" гр. Горна Оряховица, а трети се класираха момчетата от ЧСОУ "Меридиан 22" – София. 

  В концертната част преди награждаването се включиха Михаела Маринова и Пламен и Иво, които изпяха своите хитове на сцената на пл. „Свобода“.  Рекордните 16 340 участници от 344 училища се включиха тази година в най-голямото футболно първенство за ученици между 12-14 години.

  Инициативата се провежда за шеста поредна година и е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез участие в спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин, и се организира от Системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама