Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Спартан докара русенския каратист Тодор Събев от Сърбия след смъртоносен удар от 120 килограмов румънец

Публикация 08 May, 2017 / Румен НИКОЛАЕВ

Успешният боец е с хематом в главата и кръвоизлив в дясното полукълбо на мозъка. Събев вече е контактен, без опасност за живота му

  По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов екипаж от авиогрупа „Враждебна“ излетя с транспортния самолет „Спартан“ за Белград, за да транспортира националния състезател по Шотокан Карате-До Тодор Събев, предаде БГНЕС.

  Спортистът е пострадал по време на двубой от Европейското първенство в Суботица, Сърбия. За състоянието на Събев са уведомени семейството и близките, а премиерът Борисов следи ситуацията и поддържа връзка със съотборниците на каратиста и с министъра на здравеопазването. Със самолета пътува и екип на Военномедицинска академия.

За инцидента треньорът му от местния клуб "Динамо" Борислав Кицев е научил късно снощи около 20 часа, след като са откарали Събев в Белград.

  Събев е бил ударен от противника си по време на бой В `ОУПЪН`категория, но след като е бил даден последния съдийски сигнал. Русенската спортна надежда е получил изненадващ силен юмручен удар от 120- килограмовия си противник. Вследствие на това коварно действие талантливият ни каратист е получил хематом в главата и кръвоизлив в дясното полукълбо на мозъка.

  Надеждата е в ръцете на специалистите от ВМА да стабилизират състоянието на успешния русенски спортист.

  Треньорът на националния отбор по Шотокан Карате-До Димитър Тодоранов разкри пред bTV, че Тодор Събев, който вчера стана европейски шампион в отворената категория на европейското първенство в Суботица, вече е контактен и е в стабилно състояние. Няма опасност за живота, каквато имаше вчера вечерта", каза Тодоранов.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама