Понеделник, 25 Септември 2023

МБАЛ Медика стана университетска

МБАЛ Медика стана университетска
Публикация   19:18     26 Апр, 2017 /     akcent.bg   /     2604

Предстои период на преобразуване на болничните отделения в клиники

Правителството определи за университетска болница лечебното заведение „Многопрофилна болница за активно лечение Медика Русе“ ООД, гр. Русе.

  Съгласно Закона за лечебните заведения, университетски болници са многопрофилни или специализирани болници, в които, след акредитация, се осъществяват дейности по клинично обучение на студенти и докторанти по медицина, дентална медицина, фармация и здравни грижи, както и следдипломно обучение.

  Това решение идва след година и половина труд, призна управителят на болницата д-р Кирил Панайотов. Медика ще бъде, всъщност и е база за обучение на Русенския университет, на тези във Варна, Пловдив, на факултетът по медицина /клинична база Лозенец/.

  Това е всъщност висока оценка за работата и персоналът на болницата, каза още д-р Панайотов.  В нея работят 17 доктори на науката, един професор, 6 доценти.

   Най- доброто предстои. В момента УМБАЛ Медика е в период, през който болничните отделения ще станат клиники. Това ще даде още по-голяма възможност за привличане на добри специалисти, поясни Панайотов.

  В момента в болницата работят 210 лекари и 210 медицински сестри, като общият им брой надхвърля 420 души, всички на трудов договор.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha