Вторник, 26 Септември 2023

Кметът на Ветово поиска оставката на областния управител Бурджиев

Кметът на Ветово поиска оставката на областния управител Бурджиев
Публикация   08:03     10 Март, 2017 /      Румен НИКОЛАЕВ   /     2979

Георги Георгиев е изложил мотивите си в разговор на четири очи с временния премиер Герджиков

Снимка: Интернет

   Кметът на община Ветово Георги Георгиев е поискал оставката на областния управител Стефко Бурджиев пред временния премиер Огнян Герджиков, тъй като според кмета не може да се разчита на губернатора за организирането и провеждането на честни избори в областта. Това е станало на среща на среща днес в сградата на областна администрация с кметове и представители на различни институции, имащи отношение към изборите.

   Георгиев се е позовал на два документа, издадени от Бурджиев и от областна администрация за кметските избори през 2015 г. Според кмета на Ветово те са били с невярно съдържание и са представлявали директна намеса в изборния процес. Без да се съобрази с определението на съда, в нарушение на Закона, областният управител е назначил временен кмет на община Ветово. С това негово действие се е стигнало до ситуация, която е можело да бламира изборите, обясни пред Акцент.БГ ветовския кмет.

  Днес Бурджиев е заявил, че ако това е вярно, щял да си подаде оставката в сряда. Защо в сряда, това той трябваше да направи още преди месец, пита Георгиев и се надява този път "хамелеонската природа" на Бурджиев да не успее да го предпази от уволнение.

   В 10 минутен разговор на четири очи по искане на премиера кметът на Ветово го е запознал подборно с изнесената публично информация.

  За смяната му от доста време настояват и от "Бъдеще за Русе". Акцент. БГ изнесе факти, които показват действия на Бурджиев, според които се разпорежда с държавни имоти в открит конфликт на интереси.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha