Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

АБВ- Д-21 откриха официално предизборната кампания по вода

Публикация 02 Mar, 2017 / akcent.bg

Валери Иванов: Административната тежест на държавно и на местно ниво погубва бизнеса безвъзвратно

   Водачът на листата на коалиция ПП АБВ- Д-21 Кирил Цочев и първият му подгласник, русенският бизнесмен Валери Иванов, заедно с Ралица Станева и Преслав Енчев от Движение 21 откриха официално предизборната кампания. Това стана символично, на корабче по Дунава, за да се покаже и преоткрие за пореден път една прекрасна, но неизползвана вече четвърт век възможност, каквато предоставя Голямата река. Газовата връзка с Румъния не работи и така ще бъде, докато не бъде изчистен проблемът на междудържавно ниво. Компресорна станция отвъд Дунава няма и докато не се направи, газ няма за потече в нито една от двете посоки.

    Особено сериозно ще стане положението през 2019 година, когато газът от Русия през Украйна окончателно ще спре.

   Необходимостта от подобряване на бизнес климата в страната е повече от необходимо, заяви Валери Иванов. За да извършва своята дейност, е необходимо да премине през „благословията” на 40 !!! различни институции, което в определени моменти може да откаже от инициатива всеки един нормален и разумен човек. Фактът, че от 27-28 години след като съм се занимавал с партийна работа като член на ОК на БКП в Русе, сега отново съм кандидат за народен представител, трябва да е показателно, че нещата в държавата не са наред.

   Той подкрепи изявлението на новия лидер на АБВ Константин Проданов, че България се е превърнала в държава на сервитьори и на таксиметрови шофьори, в държава с огромна административна тежест, включително и на местно ниво, която буквално задушава бизнеса.

   Цочев, Иванов и колегите му останаха удовлетворени от срещата си с кмета Пламен Стоилов, който ги е уверил, че е и ще бъде кмет на всички русенци.  Стоилов е дал добра оценка на тримата общински съветници от АБВ при решаване на всички проблеми на Русе и русенци.

  Единодушна е и позицията на кандидатите за депутати, че втори Дунав мост трябва да бъде играден край Русе.

  Ще помогна с каквото се иска от мен за построяването на паметник на Васил Левски в Русе, изрази готовността си Цочев, без да афишира особено усешането за сабе си като истински родолюбец.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама