Днес е : Вторник, 7 Юли 2020

Янков спечели състезанието за Световната купа по сноуборд в Банско Чепеларецът оглави и генералното класиране

Публикация 03 Feb, 2017 / akcent.bg

  Радослав Янков спечели състезанието в паралелния гигантски слалом за Световната купа сноуборд в Банско. Носителят на Кристалния глобус за миналата година победи и в четирите си спускания, след като във всяко от тях водеше, а съперниците му, в стремежа да го достигнат, допускаха грешки и отпадаха. По един и същ сценарий Янков се справи с конкуренцията на Александер Бергман (Гер), олимпийския шампион от Ванкувър`10 Джейси Джей Андерсън (Кан), Бенямин Карл (Ав) и на финала с Невин Галмарини (Швейц), който го победи на финала на предишното състезание - в Рогла (Слвн)..

  Трети в състезанието остана лидерът в генералното класиране за Световната купа Бенямин Карл (Ав), изпреварил Мирко Фелицети (Ит) в малкия финал.

  След това състезание обаче 27-годишният чепеларец измести от върха Карл. Със спечелените в Банско 1000 точки Янков, който досега бе пети, вече има 2720. Втори остава Карл с 2640, а Галмарини запазва третото място с 2618.
Българинът си остава и лидер в дисциплината паралелен гигантски слалом като вече има 2400 т. с 2090 втори е Галмарини, а Бенямин Карл е трети с 1960.

  При жените победи Патриция Кумер (Швейц), която бе по-бърза на финала само с 1 стотна от Юлия Дюймовиц (Ав). Третото място спечели Ладина Джени (Швейц) в малкия финал срещу Клаудиа Риглер (Ав).

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама