Днес е : Понеделник, 30 Ноември 2020

Весели Коледни и Новогодишни празници от Акцент.БГ

Публикация 24 Dec, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

Здрави и изпълнени с вяра и оптимизъм, като не забравяме, че съдбите ни са в нашите ръце!

  Приключва още една година. Тя, 2016 година, е еднаква по брой календарни дни и различна в едно или друго отношение за повечето хора.

   Но в крайна сметка прибавя палко повече опит и мъдрост у онези, които са научени и си правят равносметка. Колкото за русенци, тя ще се запомни най- вече с нежеланието на гражданите да живеят в задкулисие и да дишат компрометиран въздух. С това, че демокрацията, явно както при селцето на дядо Йоцо, често подминава Дунавската столица и продължава да е в опасна зависимост от нечисти  компоративни интереси и продажни държавни чиновници.

  Радостното е, че младите русенци, с които градът на Баба Тонка носят все повече радост на близки и на обществеността със своите успехи в различни области - наука, художествени форми на изява, спорт и др.

   Единствено политическите боричкания и дребнави задкулисни договорки остават и през тази година в алеята на непреходните неща, за съжаление не към ценностите, като личните интереси са в основата и движат мъглявото колело на жалки партийни пристрастия....

....   Но определено се задава нещо на политическата сцена в световен, европейски и национален мащаб. Определено този модел на управление и на преживяване е на изчерпване. Макар и да няма все още признаци ехото на тези процеси да са достигнали до Русе, то да си пожелаем това да се случи през новата година!

   Нека я посрещнем по- здрави, по-весели и с по-голям оптимизъм, най-вече с вяра в себе си!

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама