Днес е : Понеделник, 1 Март 2021

Кметът настоява незабавно да се изпрати в Русе техника и да стане ясно кой и с какво замърсява въздуха

Публикация 26 Oct, 2016 / akcent.bg

Пламен Стоилов: Ще направя всичко възможно фактите да излязат наяве и да издържат в съда

  Кметът Пламен Стоилов свика работна среща днес във връзка със замърсяването на въздуха в града. В обсъждането на актуалната тема се включиха зам. -кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, началникът на отдел „Екология“ Георги Игнатов, директорът на РИОСВ-Русе  Лилия Атанасова, представители от РЗИ, Регионална лаборатория, Инспекцията по труда и Пожарна безопасност и защита на населението.

    Основна тема на работната среща бяха методите за подобряване на координацията и действията на институциите. Кметът Пламен Стоилов категорично заяви своята позиция за необходимостта от изискване на техника, която с точност установява количеството, концентрацията и степента на опасност на съответните вещества, причинители за неприятните миризми в атмосферния въздух. В тази връзка, той разпореди незабавно изготвяне на искане, адресирано до Министерството на околната среда и водите и директора на Изпълнителната агенция по околна среда.

  „Ще направя всичко възможно фактите да излязат наяве и да издържат в съда. От това замърсяване страдаме всички ние, нашите близки, децата ни. Ще бъда безкомпромисен и ще подкрепя институциите, които работят по проблема с всички средства, които са по силите ни“, заяви  Стоилов.

  В края на срещата, кметът изиска воденето на инвентаризационни карти, доклади и отчети от проверяващите институции, както и осъществяването на внезапни проверки за потенциалните замърсители.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама