Днес е : Вторник, 6 Декември 2022

Калфин: Призовавам Цецка Цачева на дебати за функциите и задачите на президентската институция

Публикация 02 Oct, 2016 / akcent.bg

Това заяви във видеообръщение в социалните мрежи кандидатът за държавен глава

   Призовавам Цецка Цачева на дебат за функциите и задачите на президентската институция. Това заяви във видеообръщение в социалните мрежи кандидатът за държавен глава на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин“ по повод номинацията на ГЕРБ за държавен глава, съобщиха от пресцентъра на партията.„Аз мисля, че отношението към институцията на държавния глава не трябва да бъде партийно. За мен е важно тази институция да бъде изпълнена със съдържание. Това минава през мажоритарен избор.

      Там не сяда партия и се надявам там да не седне още веднъж послушен президент. Там трябва да има личност, която да изпълни със съдържание институцията. Така, че пожелавам успех на всички участници, но подчертавам - мисля, че функциите на президента на Република България трябва да бъдат коренно различни от това, което показа Росен Плевнелиев, а именно обезличаване на тази институция и послушание към партийните си началници.

     Сега ГЕРБ отново тръгват със същия подход. Надявам се избирателите да решат друго! Няма притеснения, готов съм от днес дори да изляза на дебат с госпожа Цачева по всички теми, свързани с работата и задачите на президентската институция“, допълни Калфин. 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама