Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Хиляди русенци получиха поздравителни картички от ВМРО в навечерието на Деня на българската Независимост

Публикация 21 Sep, 2016 / akcent.bg

Акцията бе проведена от младежи от "Велика България"

   По случай Денят на Независимостта от ВМРО-Русе раздадоха на русенци картички. На тях се намира поздравителен адрес от председателя на ВМРО и заместник-председател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

   "Преди 108 години с внимателна и разумна политика страната ни придоби своята независимост. Днес една друга независимост става централен въпрос за обществото ни - независимостта на българската държава от намеса на чужди на страната ни интереси. Намеса, която застрашава националната ни сигурност. През годините назад българската държава е успявала да съхрани независимостта и суверенната си политика. В нашите български национални гени е останала много памет от онези времена преди повече от век, когато се ковеше независимостта на младата ни държава. Нека се обърнем към тях. Трябва да помним, че независимостта не се придобива веднъж завинаги, тя трябва да се отвоюва всеки ден. Докато честваме делото на онези, които положиха основата, нека си пожелаем да имаме сили да бъдем като тях." - се казва в поздравителния адрес към русенци.

   Патриотите в Русе традиционно почитат всеки важен официален български празник, напомняйки на своите съграждани, че има повече поводи за гордост, отколкото за тъга. Днешната акция в навечерието Независимостта цели да насочи вниманието на българите именно към славните страници от нашата история. Онова най-българско време, когато самоотвержеността и силния непоклатим дух на нашите предци наложи над всички останали българската, нашата обща воля.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама