Днес е : Петък, 21 Февруари 2020

Страхил Карапчански: Русе може да претърпи необратими загуби заради липсата на добра транспортна инфраструктура

Публикация 16 Sep, 2016 / akcent.bg

Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса дискутираха днес в Русе

  Русе може да претърпи  необратими загуби заради липсата на добра транспортна инфраструктура. Това призна със съжаление зам. кметът Страхил Карапчански пред малобройната аудитория по време на дискусията Конкурентноспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса, която се проведе в зала "Европа" на Доходното здание.

  Проблемът с липсата на съвременни пътища в Русе и в цяла Северна България отблъсква инвеститорите, независимо местната власт каквито и усилия да полага. Това признаха и представителите на Асоцияцията на собственици на бизнес сгради Олга Стоичкова /председател на УС/, Станимир Николов, - Българска аутсорсинг асоциация и Верка Петкова, мениджър офиси и логистични площи в Coliers.

   Всичко, което се прави като осигуряване на преференциални условия за инвеститорите в региона, формите на взаимодействие с университетите и възможностите за стимулиране конкурентноспособността на компаниите от индустриалните сегменти на бизнес сгради чрез аутсорсинг остават напразни, след като няма съвременна транспортна инфраструктура.

Липсата на представители на областна администрация за съжаление остави проблемът за пореден път нечут и без ангажимент за неговото решаване, коментираха участниците в дискусията.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама