Днес е : Петък, 3 Юли 2020

Везиева: Русе е интересен за инвеститорите като логистичен център

Публикация 08 Sep, 2016 / akcent.bg

   Фирми от автомобилостроенето и самолетостроенето са привлечени от потенциала на Русе като логистичен център.

   Това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, която участва в информационен ден за представяне на условията за кандидатстване по Националния инвестиционен фонд в града, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Според Везиева секторите, към които има най-голям интерес, са свързани както с разширяването на бизнес парка извън града, така и с бившето летище в Щръклево.

   „Един инвеститор търси няколко неща, най-вече място, където може да развие инвестицията си. Това да е в населено място, където има потенциал за намаляване на транспортните разходи и в това отношение Русе е доста притегателен като център“, заяви Везиева.

   Тя коментира, че до края на месец септември ще стане ясно кои инвеститори ще решат да вложат средства в града.

   Колкото до проектите за иновации, на предходните сесии за кандидатстване не е имало нито един продукт, който да е излязъл като проект на иновационния фонд и да е реализиран в съответната индустрия. Сега ще бъдат съкратени сроковете за реализацията на проекта на 18 месеца, а самият фонд ще има различна структура - независим орган, който е свързан с мониторинга, независимо звено, което ще оценява експертността и финансовата част на проектите, както и секретариат . Предложенията ще могат да се подават от края на септември, а бюджетните средства, които са определени тази година, са 5 милиона лв.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама