Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

Снемането на идентификационен код демострираха в МБАЛ- Русе

Публикация 22 Jul, 2016 / Румен НИКОЛАЕВ

Такива устройства действат в Терапевтично отделение, в Ортопедия и Интензивно- терапевтично отделение. Стандартният и новият начин да регистрация през това време ще се извършват успоредно

   Цифров идентификатор или код вече действа в три отделения на русенската държавна болница.

   По този начин се увеличава контрола върху всички извършващи се в държавната болница лечения като гаранция за добри резултати и обслужване, каза пред журналисти директорът и д-р Иван Стоянов. Тази методика не налага пациентите да получават документи, които трябва сам да съхранява и да плаща за издаването им.

  Това е чисто цифров код, който при първоначална идентификация с този цифров ключ, при следващи регистрации се установява, че това е същият човек. Представлява процес, при който сканираното изображение има само една ивица, която получава информация, а не е сензор, който да заснема цялото изображение. Получава се уникална комбинация от числа. От тях не може по обратен ред да се установи какъв е пръстовият отпечатък. При следващо посещение се сравняват цифрите и ако съвпаднат, това е идентификаторът на човека.

  Първоначално се избират два пръста, обикновено това са двата показалеца. При регистриране на събитие от лечебното заведение се избира кой пръст да се сложи върху устройството. При първоначалното регистриране ако пациентът желае, може да посочи телефонен номер, на който да се изпраща SMS, да са може да се контролира какво му е правено.

  Първоначалната регистрация трае не повече от 3 минути, а последващите – за около 30 секунди. Написва се ЕГН-то, слага се пръста върху устройството.

  За тези два дни, откакто е въведен този метод, няма информация пациенти да са отказали да се регистрират по този начин. Такива устройства действат в Терапевтично отделение, в Ортопедия и Интензивно- терапевтично отделение. Стандартният и новият начин да регистрация през това време ще се извършват успоредно.

Тестовият период ще продължи два месеца до 17 септември. Д-р Стоянов смята, че ако има пациент, който откаже такава регистрация, също ще получи болнична помощ.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама