Днес е : Неделя, 28 Май 2023

Елитните "дракони" до 19 г. стартираха с 33 футболисти

Публикация 07 Jul, 2016 / akcent.bg

  С 33 футболисти започна подготовка отборът на "Дунав" до 19 години, който през предстоящия сезон ще играе в Елитната група в тази възраст.

  Основата е от местни юноши, родени през 1998 и 1999 г. Към тях са се присъединили двама завърнали се в клуба след престой в школата на "Литекс", трима други, които бяха част от първия тим на юношите до 17 г. в Елитната група за тази възраст, но през последната година играха в Североизточната "В" група, две момчета от Силистра, едно от Пазарджик, едно от Кубрат.

  Сред новите са и 5 юноши на "Спартак" Плевен, играли в Елита до 17 г. през последната година. Те идват в Русе заедно с треньора си Цветомир Младенов, който ще е в щаба на "Дунав" до 19 г. заедно с русенеца Камен Симеонов.

  Отборът ще се готви предимно на базата на Русенския университет "Ангел Кънчев" и на Градския стадион.

   "Групата постепенно ще намалее до около 22 футболисти, на които ще разчитаме в Елита. Останалите ще играят с другия ни отбор в тази възраст, който ще се състезава при юношите старша възраст в зона "Варна". Вече имаме няколко уговорени контроли. Ще играем с отбора до 17 г. на "Дунав", с мъжкия отбор на "Локомотив" Русе, ще участваме в турнир в Свищов, като са предвидени и проверки с отбори от Румъния", сподели Камен Симеонов.

  Първенството на Елитната група до 19 г. се очаква да започне на 13 август.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама