Днес е : Сряда, 18 Май 2022

Над половин тон водка и лекарства с наркотично съдържание в руски автобус задържаха митническите служители на ГКПП Дунав мост Русе – Гюрг

Публикация 05 Jul, 2016 / akcent.bg

  Служители на Митница Русе предотвратиха опит за нелегален внос  на над половин тон руска водка и медикаменти с наркотик. Пратката е засечена от инспектори от отдел „Борба с наркотрафика"  при проверка на автобус с руска регистрация, пътуващ от Русия за Гърция и влизащ в страната през ГКПП Дунав мост Гюргево - Русе. 
  Превозното средство пристигнало на граничния пункт  вчера и е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на проверката инспекторите откриват, че в задната част на автобуса са демонтирани седалките и в обособеното  пространство  са натрупани кашони с бутилки водка. Общо 727 бутилки алкохол без български акцизен бандерол са извадили инспекторите от автобуса. 120 шишета алкохол носят емблемата на скъпата руска водка „Царская золотая". Бутилките са по  0,5 л,  облепени с руски акцизен бандерол.  Други 607 бутилки по 0,7 л с етикети „Хортиця Платинум" са облепени с украински акцизен бандерол. Освен тях в автобуса са намерени  10 кашона с водка в плик от алуминиево фолио.  Всеки от пликовете е със съдържание 10 литра концентриран алкохол, но без надпис и без какъвто и да е бандерол. Общото количество открити и задържани нелегални алкохолни напитки е 585 литра.
 По случая е образувано досъдебно производство срещу единия от шофьорите на автобуса, който е признал, че водката е негова.

  Освен алкохола, в непридружаван багаж, оформен като колет в кашон, митническите служители открили лекарствени препарати: 120 флакона „Корвалол" и 12 флакона „Валокордин" с различна концентрация на наркотичното активно вещество фенобарбитал.  И двамата шофьори отрекли да знаят какво съдържа кашона с медикаментите. Според тях, той им бил даден като колет с хранителни продукти.  За пренасяне на наркотични вещества също е образувано дознание, което към момента се води срещу неизвестен извършител.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама