Днес е : Събота, 11 Юли 2020

Д-р Стоянов потвърди за извършени внезапни проверки, не потвърди да се е предрешвал като клошар

Публикация 29 May, 2015 / Румен НИКОЛАЕВ

Директорът на МБАЛ представи идеен проект за ново Спешно отделение

 

 

 

    На нарочна пресконференция днес директорът на МБАЛ- Русе д-р Иван Стоянов въпреки конкретния въпрос дали е извършвал проверки на Спешното отделение, дегизиран като просяк, не даде потвърдителен отговор. Такава информация се появи вчера в „България днес” и буквално нажежи интернет пространството.

   Той обаче потвърди, че се извършват внезапни проверки и облеклото не е съществената част, а отношението към пациентите.

    Д-р Стоянов не скри, при извършените проверки има констатирани нарушения и след обстоен анализ ще бъдат наложени административни санкции. На журналистически въпрос дали е запознат със случаи, в които пациентите са обслужени адекватно, директорът на МБАЛ отговори утвърдително. Дори и въпрос дали не би се чувствал унизително като директор на здравното заведение да се налага да прави проверки по този начин, Стоянов пак заяви, че не е казвал той, че това е вярно. След като ситуацията се оказа патова- директорът на МБАЛ държеше на медицинската страна на проверките и целите, които преследват /промяна на персонала към болните и отдаване на повече грижи и внимание/, а от другата страна държаха на всяка цена да получат категоричен отговор дали е бил предрешен /какъвто не бе даден/, д-р Стоянов си напусна конферентната зала, видимо неудовлетворен.

   Желанието за повече конкретика относно извършените проверки като случаи и имена на потърпевши беше контрирано „Нали не искате да ви кажа имената на всички загинали във Втората световна война.

   Всъщност д-р Стоянов представи пред медиите идеен проект за ново Спешно отделение, създаден от арх. Венцислав Илиев. Решение това да се случи щял да вземе Общинския съвет, а финансиране ще се търси по европрограми.

Поредните промени, които се очертават в областта на образованието. Всичко и в тази сфера на обществения живот започва да прилича като Закона за движение по пътищата, който претърпява постоянни стотици промени, и който Закон едва ли вече някой знае.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама