Днес е : Неделя, 28 Май 2023

Томислав Дончев: Ще продължим добрия диалог с бизнеса

Публикация 25 Nov, 2010 / akcent.bg


 

 

          "Необходимо е ясно да бъдат очертани икономическите отрасли, в които да бъдат инвестирани обществени средства, а това са секторите, при които има голяма добавена стойност.

Това каза министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев при  откриването на  конференцията „Фактори за икономически растеж през следващото десетилетие”, организирана от Българския икономически форум.

„Добрият диалог между управляващите и бизнеса трябва да бъде постоянна практика, защото това води до повишаване на качеството”, отбеляза Томислав Дончев. Държавата има право да взема решения, които въздействат на бизнеса, но те да бъдат в правилната посока. Изключително важно е прецизно да се определи, къде и как да бъдат вложени средствата  от Европейския съюз”, каза още министърът.

„Средствата от Европейския съюз, насочването им и начина на усвояване е устойчив нюанс, когато коментираме положението в реалния сектор”, заяви Томислав Дончев.

Той съобщи, че от предвидените за страната ни общо 22,3 млрд.лв. безвъзмездна финансова помощ от ЕС са договорени 7,6 млрд.лв. Разплатени са 1,4 млрд.лв. по седемте Оперативни програми (9.2 %), и над 1,1 млрд.лв. по Програмата за развитие на селските райони, което е над 18%.

Организаторите на Българския икономически форум акцентираха на факта, че откакто през март Томислав Дончев пое управлението на средствата от Европейския съюз всички проекти на БИФ вървят с пълна сила.  

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама