Днес е : Неделя, 5 Февруари 2023

Строителството на мол „Гранд плаза” навлиза в нова фаза

Публикация 19 Nov, 2010 / akcent.bg

Куполът на Спортната зала може да бъде поставен до края на годината при хубаво време 

  

Започна строителството на 4 блок на MOLL Гранд Плаза, съобщи днес за www.akcent.bg пълномощникът на инвеститорите от „Русе проект” АД Георги Пейчев. Вече са изляти 18 бетонни колони само за 4 дни. До предвидените по проекта 60 колони ще се стигне до две седмици. Започва работа и по другите два блока- 1 и 3. Известно забавяне има само при блок 2, където ще бъдат киносалоните. Това се получи заради необходимостта от препроектиране на тази част от мола, обясни Пейчев.

    Както вече писа в-к „Утро”, до края на година при хубаво като в момента време ще бъде монтирана 420-тонна шапка на изгражданата се най-голяма в страната Спортна зала. Заради големината и,  конструкцията се изгражда в МСК „Казичене”. Транспортирането, както и поставянето и, ще представлява наистина уникална строително-инженерна операция.Фундаментът на монтажната кула бе отлят в края на миналата седмица.

  Залата е многофункционална и освен домакин на спортни събития, тя ще може и ще посреща различни културни събития с местен, национален и международен характер. Предвидените 5000 седящи места дават възможност и да организиране и провеждане на състезания от европейски мащаб. В страната за момента такава зала няма.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама