Днес е : Четвъртък, 20 Февруари 2020

По-високи заплати за управителите на лечебните заведения

Публикация 19 Nov, 2010 / Румен НИКОЛАЕВ


 

   От 280 до 400 процента от средната брутна работна заплата на лечебните заведения ще получават като възнаграждение управителите на общинските лeчебни заведения. Решението няма да засегне наскоро утвърдените здравни шефове, то ще важи само за тези, които тепърва ще стават мениджъри. Увеличението засяга управителите на 8 лечебни заведения-  четирите бивши диспансера, две ДКЦ-а,  Медицинския център и Центъра за дентална медицина.

 Това предизвика недоволството на д-р Теодор Оджаков и Стефан Бучаков, които искаха специална наредба за лечебните заведения и в нея критерии за определяне на размера на заплатите. Подготвената от тях проекто- наредба обаче бе отхвърлена като ненужна. Според д-р Свилен Лазаров от БСП това гласуване е било по-скоро рутинно.  В Закона е записано това, което сме приели. Още в конкурсните книжа са поставени тези условия. Нова наредба ще затрудни работата им. Тя всъщност представлява обобщение на  3-те закона- за лечебните заведения, за здравето и търговския закон, които регламентират дейността им.

      Д-р Дора Константинова-ДСБ относно приемането на Наредба- аз съм за ясни правила по принцип, и в здравеопазването. Смятам, че обсъждането на такава наредба трябва да продължи.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама