Днес е : Събота, 6 Март 2021

„Дунав турс” АД запазва цените за българи, за чужденци растат

Публикация 28 Mar, 2011 / Румен НИКОЛАЕВ


 Цените за българските туристи през новия сезон, който започва от 1 април, няма да се променят. Това обяви изп. директор на „Дунав турс” Катя Стоянова. Компанията е един от големите корабособственици по Дунава, която освен това е и туроператор.

Неминуемо високите цени на горивата ще повишат цените и на предлаганите услуги, но засега това ще почувстват само клиентите на западните туроператори. С около 30 на сто по-скъпо ще плащат чуждите туристи, като това е предвидено и залегнато в клаузи на предварителните договори. По-големите от тях са Фьоникс райзен- Бон, Нико турс- Щутгард, които набират пасажери за корабите на Дунав турс.

Въпреки трудностите през изминалата година, дружеството отчита ръст от 10 процента на пътници и приходи. Над 180 са корабите, които превозват туристи по Дунава и вътрешните канали на Европа, а това създава идва изключителна конкуренция. Германия се утвърждава като най-големият корабособственик и най-големият пазар на речни круизи по Дунава.

Дунав турс предлага и нови, по-интересни маршрути, които са провокирани от интересите на клиентите, каза още Катя Стоянова. В момента сред по-интересните са тези по Рейн, като в края на сезона се предлагат и круизи от Пасау до Франкфурт, като при възможност се стига и до Холандия и Белгия.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама