Четвъртък, 28 Септември 2023

ВМРО на протест срещу поскъпването на тока, водата и стоките

 ВМРО на протест срещу поскъпването на тока, водата и стоките
Публикация   16:36     01 Март, 2011 /     akcent.bg   /     254

 
ВМРО – Българско национално движение организира протест срещу поскъпването на тока и водата и  спекулативното повишаване на цени на стоки в последните седмици. Протестът е на 13 март 2011 (неделя).
Позицията на ВМРО е, че извършените и планираните в бъдеще повишения на цените на монополистите  на електроенергия и вода, поскъпването на стоки от първа необходимост за пореден път показват, че управлява щите не могат да овладеят контрола върху жизнено важни за оцеляването на българите сектори. Дори една  държавна комисия ДКЕВР се превърна в инструмент на монопола за рекет върху беззащитния потребител.  И докато българите обедняват, т.нар. политически елит ни занимава със скандали. В все по-важен става въпросът  за алтернативата на днешните политици. Защото въпросът вече стои така: да оцелеят политиците – или да оцелеят българите?! ВМРО не може да се съгласи, че силите на бившата Тройна коалиция имат право да говорят за социал на справедливост. 
Според ВМРО единственият път пред България днес е патриотична платформа, зад която да се обединят  всички граждани, и за пръв път принципите да бъдат поставени преди коалиционните усилия. Затова движението  се обявява против спекулативното повишаване на цени и стоки и кани всички, които са потърпевши от това, да се  включат в протеста.
Началото е на 13 март 2011, неделя,  в 12.00 ч. пред храм-паметника „Св. Александър Невски” в София.  От там протестиращите ще преминат покрай сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране  (ДКЕВР) и ще достигнат в пространството между Министерския съвет и Президентството.
 
 
 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha