Понеделник, 2 Октомври 2023

Божоле Нуво отново привлича ценители в ресторант

Божоле Нуво отново привлича ценители в ресторант
Публикация   14:59     14 Ноемв, 2010 /     Виктор Колев   /     843

Сомелиер № 1 Михаил Марковски ще разкрие тайните на младото вино

С дегустацията на уникалното световно вино „Божоле Нуво” ресторант „Кристал” ще продължи традицията да представя вина от цял свят.  Това успешно начинание е в съчетание с вкусни блюда, като инициатор на това събитие е управителят Детелин Илиев. Гостите ще имат редкия шанс да опитат френското Божоле Нуво 2010 в съчетание със уникални кулинарни предложения.

 

Сомелиерът Михаил Марковски, председател на Българската асоциация на професионалните сомелиери, лично  ще води винената вечер.  Гостите ще се докоснат до чарът на третото вино, което само по себе си ще е фееричното, нежно и фино „Божоле Нуво”. За него познавачите казват, че тази реколта ще е най-добра след емблематичната 2000 година. Наситеност, свежест, богат вкус и силен ароматен букет са точните характеристики на това уникално младо вино, произведено от известната Френска фамилна изба Жозеф Дроен.

 

       Дегустацията на младото вино, които от десетилетия е в непрекъсната конкуренция в световен мащаб с вината  стил „стар свят”, ще добие пълен колорит и обаяние на млад и необуздан жребец от виното в  съчетание по неповторим начин с предложенията на кулинарния гуро Детелин Илиев. Гостите на вечерта ще усетят атмосферата на  един уникална  за Русе атракция.

 

 

 

Акцентът  на кулинарната вечер е: „КЕБАП ОТ МЕЧА ЛАПА С ДИВИ ГОРСКИ ГЪБИ, ЛЕШНИКОВО РИЗОТО С БОРОВИНКИ И ЛУКОВ ЧИПС”. Комбинация - вино и кулинария ще допринесе посетителите да се чувстват специални и да имат усета за едно запомнящо се преживяване.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha