Днес е : Събота, 22 Февруари 2020

Кметът ще присъства на бизнес форум в Австрия два дни

Публикация 07 Nov, 2010 / akcent.bg

Възможностите за инвестиции ще представят Русе и Перник

Кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов отпътува за Виена, където ще участва в двудневен бизнес форум за представяне на икономиката, бизнес климата и възможности за инвестиции в русенския регион пред австрийския бизнес. Форумът се организира за трети път по инициатива на Службата за търговско-икономическите въпроси във Виена в сътрудничество с Федералната икономическа камара на Австрия, като всеки път се представя отделен български регион. Тази година форумът представя Русе и Перник като атрактивни градове за бизнес инвестиции.

От българска страна ще участват представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, на Агенцията за инвестиции, бизнесмени от България.  Основен акцент в програмата ще са инвестиционните възможности в България в рамките на Европейската Дунавска стратегия. Предвижда се време за лични срещи и контакти между представители на бизнеса от двете страни. „Проявеният интерес от австрийска страна и осъществените двустранни контакти досега показаха, че този тип икономически форум е ефективна форма за представяне на бизнес климата в България  и възможностите за инвестиции в страната” коментира Валери Цеков, ръководител на Службата за търговско-икономическите въпроси в посолството на България в Австрия.

             Вече няколко години Австрия е инвеститор №1 в България и затова е обяснимо, че повече от 100    средни и големи австрийски фирми са заявили участие във форума. Очакванията на двете страни са не само за обмен на актуална информация относно юридическите и икономически възможности за бизнес в Австрия и България, но и за реализирането на контакти, които да прераснат в успешно бизнес партньорство.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама