Четвъртък, 28 Септември 2023

Искам, не искам...

Искам, не искам...
Публикация   17:18     08 Юни, 2023 /     Алисе Муртезова, УМБАЛ Медика   /     433

Как решението на един казус може да се осуети от малцина граждани

   Като стопани на бившата Трета поликлиника в кв. „Здравец-Изток“, Лечебни заведения „МЕДИКА“ изградихме и продължаваме развиването на болничен комплекс, отговарящ на високите изисквания, както в здравеопазването, така и на пациентите.

   За 10 години успяхме да привлечем множество доказани специалисти от цялата страна. Безспорно вдигнахме нивото на медицината не само в област Русе, но и в съседните области.

   Съпътстваща и съвсем естествена част от развитието на района е и настъпилият проблем с инфраструктурата, в частност паркингите.

   Многократно поставеният въпрос за паркирането в района на болницата, вече е на път да бъде разрешен, благодарение на нашата социална отговорност, която ще бъде за сметка на здравното заведение. Имаме намерение да бъдат изградени паркоместа тип „джобове“ и несъществуващи до сега тротоари по улиците „Братислава“, „Киев“ и „Рига“, както и 4-етажен паркинг на ул. „Нови Сад“.  

   Намеренията ни бяха входирани след подробна среща с комисия от Община Русе, с която бяха обсъдени всички възможности за облекчаване на трафика в района.

   Преустроихме парка пред болницата, като подменихме прилежащата подземна и надземна инфраструктура.  Инвестицията ни е на стойност 1,5 млн. лв. и е в общински парцел за сметка на лечебното заведение.

   Осъзнавайки, че важна част от здравето на всеки един гражданин е добрата физическа активност, предложихме на Община Русе да изградим за наша сметка и спортно игрище с настилка и приспособления за 3 вида спорт, както и уреди за Стрийт фитнес. Обектът ще е изграден в района на място, посочено от главния архитект на града.

  А относно пощенския клон, той ще бъде изместен в близост до сегашното си местоположение.

  Днес проведохме среща в Община Русе със заместник-кмета Златомира Стефанова, общинския съветник Биляна Кирова (БСП) и граждани (инициатори на подписка с колебливи заключения), на която всичко това беше подробно обяснено.

   Като институция, съобразяваща се и подкрепяща активната гражданска политика, призоваваме гражданите, когато имат подобен тип предложения или коментари, да бъдат последователни в исканията си! Желанията до сега на гражданите, живеещи в района, бяха да се изгради паркинг. Съвсем скоро се появиха нежелаещи паркинг! Искаме или не искаме по-добра инфраструктура – всеки да си отговори сам на въпроса.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha