Ректорът на РУ акад. Христо Белоев е на посещение в Университета по традиционна монголска медицина „Манба Датсан“ - Улан Батор

Ректорът на РУ акад. Христо Белоев е на посещение в Университета по традиционна монголска медицина „Манба Датсан“ - Улан Батор
Публикация   29 Май, 2023   /     akcent.bg   /     414

Визитата е по покана на директора на на университета, която включва и адм. дирктор на УМБАЛ "Медика" Алисе Муртезова

    Ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев е на работно посещение в Университета по традиционна монголска медицина, Улан Батор, Монголия в периода 29 май – 1 юни.

   Визитата е по покана на видния монголски учен проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж, директор на Медицинския и обучителен център по монголска традиционна медицина „Манба Датсан“ в Улан Батор и ректор Университета за традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“.

   В състава на делегацията са и Алисе Муртезова – административен директор на лечебни заведения „Медика“, както и  д-р Панайот Панайотов – УМБАЛ „Медика “ и др.

    В първия работен ден проф. Нацагдорж, акад. Белоев и г-жа Муртезова направиха анализ на досегашните дейности по сключения през месец май 2017 г., договор за съвместна дейност.

                                            

                          През 2017 г. по време на посещение на представители на Лечебни заведения „Медика“ в Университета по традиционна монголска медицина в Улан Батор – Монголия, е изготвен и подписан тристранен договор между Русенския университет „Ангел Кънчев“, Университета по традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“ и Лечебни заведения „Медика”. Въз основа на договора е изградено трайно и дългосрочно сътрудничество между трите страни.

                                                                

    Представителите и на трите институции изразиха задоволство от досегашната съвместната дейност, постигнатати резултати и убеденост че те са една много добра база това сътрудничество да се задълбочава и разширява.

   В следващите дни предстоят работни срещи, лекция на акад. Христо Белоев, подписване на споразумение за обмен на студенти и преподаватели, посещения на базата на университета и др.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още