Неделя, 14 Април 2024

Пиесата „Даскалото е COOL” събра близо 800 ученици от 19 училища в Канев център

Пиесата „Даскалото е COOL” събра близо 800 ученици от 19 училища в Канев център
Публикация   09:11     26 Май, 2023 /     akcent.bg   /     372

 Снимка: Теодора Петева    

Пиесата „Даскалото е COOL” се превърна в театрален празник за близо 800 ученици от 19 русенски училища. Представлението, заложено в програмата на Превантивно- информационен център ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) – Русе  се реализира с подкрепата на Регионалното управление по образование, Русенския университет в рамките на Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе на дрогата”.

      От ПИЦ създадоха добра организация при настаняването на учениците в най- голямата зала в града.

   Съдържанието на пиесата “Даскалото е COOL“ на Драматичен театър – Търговище е актуално за деца от 14 години до 18 години, засягащо болезнената тема, свързана с наркотиците.

   Пиесата напълно олицетворява основната мисия на инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“, а именно превантивна работа за предотвратяване на употребата на наркотични вещества сред подрастващите чрез спортни и културни, градивни и образователни дейности, с които децата ползотворно да запълнят и обогатят свободното си време.

 Младите зрители нагледно видяха как можеш да пропилееш живота си и как да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни.

  Постановката се представя пред русенски ученици за втори път, след като миналата година тя получи удобрението на младите зрители.

   Пиесата „Даскалото е COOL“, от Джордже Кокош, представлява ретроспективен разказ за ученическите години на три, вече оформени, личности. Всяка една от тях има възможност да оцени миналите си решения и действия, и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото.

   Актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов влизат в ролите на тийнейджърите, изправени пред съдбоносните решения на възрастта си. Режисьор на постановката е Александър Беровски, сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката към постановката е на Момчил Михайлов.

    Пиесата е била поставена вече втора година  пред ученици в  Бургас, Ловеч, Севлиево, Казанлък, Троян,  Каварна и др. градове в страната.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още