Днес е : Понеделник, 5 Юни 2023

Стартира електронният прием на ученици в първи клас в Община Русе

Публикация 25 May, 2023 / akcent.bg

   Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе стартира днес в 10:00 ч., като системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 02 юни.

         Общо в 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява посредством електронна система за прием в първи клас, достъпна на https://school.ruse-bg.eu/.

   Първото класиране ще бъде обявено на 5 юни, а записването на приетите деца ще се извършва от 6 до 8 юни в избраното училище. Следват още две класирания – на 16 и 26 юни.

   След приключване на третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.    

   Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 2 юни 2023 г. Важно условие е подаването само на едно заявление – по  интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.           

   Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама