Днес е : Понеделник, 5 Юни 2023

Боксов клуб Дунав Русе се завърна от Държавното в Плевен с два заслужени медала

Публикация 22 May, 2023 / akcent.bg

    Снимка: Джан Фикрет в кат 44кг. завоюва сребърен медал.

   На провелия се държавен личен шампионат по бокс за юноши в Плевен тази седмица, Боксов клуб Дунав Русе завоюва 2 медала от представилите се трима боксьори.

    Джан Фикрет за второ поредно състезание стигна до финал в категория до 44кг. ,където се изправи срещу Локомотив София, но беше победен след спорно съдийско решение в края на двубоя. След мача той сподели:
"Чувствам се доста добре, дадох всичко от себе си. Треньора ми- Николай Маринов ме мотивираше през цялото време и съм му благодарен. Мотивиран съм да тренирам повече сега , а на следващото състезание да станем първи."

   Мартин Пенев завоюва бронз в категория до 48кг. след две тежки битки. В първата той се изправи срещу противник от домакините като успя да обърне срещата в негова полза във втория рунд. За двубоя Мартин споделя:
"Преди първия мач със БК Спартак Плевен аз знаех че той е бил шампион в категория до 44 кг. Честно казано не усещах притеснение. След първия рунд, треньорът ми - Николай Маринов ми каза, че губим рунда с 3:0. Посъветва ме още в началото на рунда когато ме напада, да се изтегля и да го засека с ляв десен и да нападам повече. Послушах го и вторият рунд беше за мен. В третия ми каза да дам всичко от себе си и да го победя."

                                           
На полуфиналите той записа загуба от представителя на ЦСКА. Мартин добави, че продължава с тренировките и ще се бори за злато.

       Марин Николов отпадна на четвърфинали в една от най-трудните категории-57кг. Той записа една победа срещу БК Черно море с 3:0 и загуба срещу домакините от Мизия Плевен.

                                             

   Дунав Русе е клуб с традиции в детско-юношеската школа. Отбора е воден от треньора Николай Маринов-многократен републикански шампион на България във всички възрасти. Тренировките се провеждат в Боксова зала Кънчо Георгиев-в комплекса ж.к Родина, под хотел Бедрум плейс. Там се предлагат също така и тренировки за начинаещи и кросфит.
       При интерес може да позвъните на 0882713834.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама