Четвъртък, 30 Май 2024

Избраха "Царица Роза" между 23 казанлъшки абитуриентки

Избраха
Публикация   07:41     20 Май, 2023 /     akcent.bg   /     361

   Кристина Попова от ППМГ "Никола Обрешков" е 55-ата "Царица Роза" на Казанлък. Нейни подгласнички станаха Нона Ангелова, също от ППМГ "Никола Обрешков" и Дебора Маркова от СУ "Екзарх Антим I". Изборът на високопоставеното жури измежду 23 казанлъшки абитуриентки бе направен по време на красив конкурс-спектакъл тази вечер в залата на Дома на културата "Арсенал".

   "Долината живее, диша и става все по-красива! В тези дни ще се реят розовите градини и ще се огласят от ангелските български гласове", каза домакинът на събитието кметът Галина Стоянова.

   Тя благодари на всички дарители, спомоществователи и организатори на 120-ия Празник на Казанлък.

   Очарователните млади дами се представиха пред публиката в сценични облекла, с танц на огнения ПАМБОС Агапиу и неговата партньорка Елисавета Христова – специални гости на конкурса. След това дефилираха във фолклорни носии на побратимени на Казанлък градове от цял свят, изработени от казанлъшките читалища НЧ “ЖАР - 2002“ и НЧ “Пробуда“, с. Копринка.

   Темата за побратимяванията на Казанлък бе интересно вписана на сцената. Кандидатките за престижната титла разказваха накратко историята на сближаването на Града на розите с градове от различни точки на планетата.

   На финала на своето представяне претендентките за короната демонстрираха елегантна походка в официални вечерни облекла.

   Традиционно, всяко момиче получи цветя и подаръци за спомен от Кмета на Казанлък Галина Стоянова. Сред най-важните награди, дарени от спомоществователи и приятели на Града на розите, освен традиционния билет за посещение в Япония от Посолството на Япония, се отличиха билет за Шанхай, Китай за участие в международна туристическа борса на щанд на Казанлък и парична награда от 2 000 лв., осигурена от Технически университет – София.

Снимки: Община КазанлъкКоментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha